14 παράξενα πράγματα που δεν ξέρατε για την τεχνολογία

Η τεχνολογία είναι πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας και κάνει τη ζωή μας πολύ ευκολότερη. Παρακάτω θα δείτε 24 παράξενα facts που σχετίζονται με την τεχνολογία, τη βιομηχανία κλπ. 

 

#1 Στην Ιαπωνία το 90% των κινητών τηλεφώνων είναι αδιάβροχα μιας και οι περισσότεροι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν ακόμη και στο ντους.


 

#2  Ένα από τα πρώτα διδακτορικά στην Πληροφορική επιστήμη δόθηκε σε μια καλόγρια.


 

#3 Υπάρχει σύνδρομο που λέγεται Phantom Vibration. Είναι ουσιαστικά όταν κάποιος νομίζει ότι δονείται το κινητό του αλλά αυτό δεν δονείται.


 

#4 Το πρώτο ξυπνητήρι μπορούσε να χτυπήσει μόνο μια φορά την ημέρα...στις 4 το πρωί.


 

#5 Όταν ο Steve Jobs είδε το πρωτότυπο iPod, το πέταξε μέσα στο ενυδρείο. Δεν έγινε καταλάθος. Ο Jobs χρησιμοποίησε τις φουσκάλες που έβγαιναν για να αποδείξει ότι υπήρχε ακόμη κενός χώρος και ότι μπορούσε να γίνει μικρότερο.


 

#6 Υπήρχαν καταστήματα Apple ψεύτικα στην Κίνα. Ήταν τόσο ψεύτικα που ακόμη και οι υπάλληλοι που δούλευαν εκεί νόμιζαν ότι εργάζονται στην Apple.


 

#7 Υπάρχει ένα εργοστάσιο στην Ιαπωνία που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς επίβλεψη για 30 ημέρες. Δουλεύουν εκεί σχεδόν μόνο ρομπότ.


 

#8 Στην πόλη του Μεξικού, υπάρχουν ειδικά δοχεία που προσφέρουν δωρεάν wifi στους ανθρώπους που μαζεύουν τις ακαθαρσίες των σκύλων τους.

 

#9 Το 2012 η σχολή NYU-Poly της Νέας Υόρκης κατασκεύασε ένα ψάρι ρομπότ που τοποθετήθηκε μέσα σε ενυδρείο μαζί με άλλα χρυσόψαρα. Το ρομπότ μιμήθηκε τις κινήσεις των ψαριών τόσο καλά που τελικά ήταν αποδεκτό και μάλιστα έγινε ο αρχηγός τους.


 

#10 Το πρώτο logo της Apple έδειχνε τον Isaac Newton να κάθεται κάτω από ένα δένδρο με ένα μήλο έτοιμο να χτυπήσει το κεφάλι του.


 

#11 Φτιαγμένο το 1959, το πρώτο βίντεο VCR είχε το μέγεθος ενός πιάνου.


 

#12 Το κόκκινο panda ζει στα Ιμαλάια και στην Νοτιοδυτική Κίνα. Στα αγγλικά μεταφράζεται ‘Firefox’, από όπου και πήρε το όνομα ο γνωστός φυλλομετρητής.


 

#13 Το 2012 τουλάχιστον 17 νεογέννητα κορίτσια ονομάστηκαν Siri.


 

#14 Οι εταιρείες τεχνολογίας συχνά κάνουν τα τεστ στα προϊόντα τους στην Ν. Ζηλανδία. Αυτό γιατί η χώρα είναι διάσπαρτη, οι κάτοικοι μιλούν τα Αγγλικά και αν κάποιο προϊόν είναι αποτυχία, τα νέα δεν μαθαίνονται γρήγορα γιατί είναι σχετικά απομονωμένη.