Μύθοι για τα smartphones που νόμιζες ότι ισχύουν...μέχρι σήμερα

 

Τα smartphones χρησιμοποιούνται καθημερινά σχεδόν από όλους. Όπως με κάθε τεχνολογικό gadget, οι άνθρωποι πιστεύουν σε ορισμένους μύθους σχετικά με τα κινητά τηλέφωνα, οι οποίοι εμποδίζουν στο να έχουν σωστή άποψη. Στο παρακάτω άρθρο θα μοιρασοτύμε μαζί σας κάποιους απ' αυτούς τους μύθους που κυκλοφορούν και θα πρέπει αμέσως να σταματήσετε να πιστεύετε.


#1. "Περισσότερα Megapixels σημαίνουν καλύτερη κάμερα!"
Είναι ένας ψεύτικος μύθος που κυκλοφορήσαν οι κατασκευαστές smartphone για να προτιμήσετε τα προϊόντα τους. Η ποιότητα της φωτογραφίας εξαρτάται κυρίως από το πόσο φως είναι σε θέση να λάβει ο αισθητήρας. Οι καλύτερες κάμερες έχουν στην πραγματικότητα μεγαλύτερους αισθητήρες εικόνας. Μερικές φορές ακόμη και μια φωτογραφική μηχανή 5MP με καλύτερους αισθητήρες, μπορεί να δώσει καλύτερες φωτογραφίες από μία 13MP.


#2. "Φόρτισε το κινητό σου, αφού τελειώσει η μπαταρία."
Αυτή η θεωρία έχει μείνει από παλιά που οι μπαταρίες των κινητών κατασκευάζονταν από νικέλιο. Πλέον, αυτό δεν ισχύει καθώς οι μπαταρίες είναι φτιαγμένες από ιόντα λιθίου. Ισχύει, όμως, ότι αν αφήνεις συχνά το κινητό σου να αποφορτίζεται μπορεί να προκαλέσεις κάτι αρνητικό. Μπορεί θέσει την μπαταρία σε κατάσταση “deep discharge” και να επηρεάσει τους χρόνους φόρτισης και τη διάρκεια ζωής της.


#3.  "Όταν πάιρνεις καινούργιο κινητό πρέπει να το φορτίσεις μέχρι να φτάσει το 100%."
Όπως προαναφέραμε, οι σημερινές μπαταρίες λιθίου δεν επηρεάζονται από το πόσο αφήνεις το κινητό σου να φορτίζει. Ούτως ή άλλως το κινητό έχει ήδη φορτιστεί στο 100% από τους κατασκευαστές απλώς το ξεφορτώνουν λίγο για να μπορούμε εμείς να το παραλάβουμε. Αυτό γίνεται γιατί οι περιορισμοί εναέριας μεταφοράς δεν επιτρέπουν συσκευές με μπαταρία άνω του 30%.


#4. "Χρησιμοποιείτε μόνο το φορτιστή του κατασκευαστή του smartphone σας."
Πολύ πιθανό αυτός ο μύθος να κυκλοφόρησε από τους κατασκευαστές για να σας κάνει να αγοράσετε τα προϊόντα τους. Όμως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φορτιστή που να ταιριάζει στις προδιαγραφές της μπαταρίας του smartphone σας. Σίγουρα η χρήση του φορτιστή που κατασκευάστηκε για το κινητό σας είναι πάντα καλύτερη, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κι άλλους συμβατούς φορτιστές που δεν έχουν μεγάλη διαφορά.


#5. "Αν κολλάει το κινητό, πρέπει να κλείσεις τα apps."
Τα περισσότερα μοντέλα των smartphones είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε όταν είσαι σε ένα app, αυτό να χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή CPU του κινητού μόνο εκείνη τη στιγμή. Όταν δεν το χρησιμοποιείς αυτό δεν επιβαρύνει κάπως τη συσκευή. Εξαιρούνται κάποιες εφαρμογές όπως ο καιρός, που λόγω του ότι λειτουργούν συνεχώς αυτοβούλως, χρησιμοποιούν μερικά data.