eBay: Τα πιο περίεργα αντικείμενα που έχουν πουληθεί

H eBay είναι μια παγκόσμια ηγέτιδα στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου γνωστή σχεδόν σε όλους μας. Αν ψάχνετε κάτι και δεν το βρίσκετε αλλού, τότε το πιο σίγουρο είναι ότι θα υπάρχει στο eBay. Ποια είναι, όμως τα πιο περίεργα πράγματα που έχουν πουληθεί μέσω του site;


1. Σπασμένος δείκτης λέιζερ
Τιμή αγοράς: 14,83 δολάρια

Ήταν μάλιστα το πρώτο προϊόν που ανέβηκε στη σελίδα το 1995. Ο ιδιοκτήτης του, Πιερ Ομιντιάρ αρχικά ήθελε να το πετάξει αλλά εν τέλει το ανήρτησε στο eBay και παραδόξως πουλήθηκε από κάποιον συλλέκτη.


2. Επιστολή του Αϊνστάιν
Τιμή αγοράς: 3.000.100 δολάρια

Το 1954 γράφτηκε η συγκεκριμένη επιστολή από τον γνωστό φυσικό στον φιλόσοφο Έρικ Γκούτκιντ, αμφισβητώντας την ύπαρξη του θεού. Ο πωλητής που ανέβασε τη συγκεκριμένη επιστολή 58 χρόνια αργότερα, την είχε αγοράσει αρχικά για 404.000 δολάρια. Καταλαβαίνουμε, λοιπόν, πόσο μεγάλο κέρδος είχε.


3. Bridgeville, Καλιφόρνια
Τιμή αγοράς: 700.000 δολάρια, αργότερα 1,25 εκατομμύρια δολάρια

Η πόλη αυτή ήταν ιδιοκτησία της οικογένειας Λαπλ, και έγινε η πρώτη πόλη που μπήκε για πώληση στην ιστοσελίδα ακινήτων του eBay. Για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν ενδιαφερόταν κανείς να την αγοράσει, ωστόσο το 2002 πουλήθηκε για 700.000 δολάρια και αργότερα, το 2006 για 1,25 εκατομμύρια δολάρια.


4. Η αρχική ταμπέλα του Hollywood
Τιμή αγοράς: 450.400 δολάρια

Η πρώτη ταμπέλα τοποθετήθηκε στον ίδιο λόφο που βρίσκεται σήμερα η δεύτερη, το 1923. Γύρω, ομως, στο 1970 άρχισε να διαλύεται. Έτσι έγινε αλλαγή και η αρχική άλλαξε πολλά χέρια μέχρι τελικά να πωληθεί το 2005.


5. Το τοστ της Παναγίας
Τιμή αγοράς: 28.000 δολάρια

Μια σχεδιάστρια κοσμημάτων είχε φτιάξει να φάει ένα τοστ, δάγκωσε όμως μια φορά και το άφησε στην άκρη, επειδή είδε ένα πρόσωπο να την κοιτάει μέσα από αυτό. Έτσι το κράτησε και δέκα χρόνια αργότερα αποφάσισε να το αναρτήσει στο eBay για να το πουλήσει. Υπήρχαν δεκάδες προσφορές με νικητή ένα διαδικτυακό καζίνο. Στην αρχή το eBay είχε αποσύρει το αντικείμενο θεωρώντας το φάρσα, στην συνέχεια όμως πείστηκε για τη σοβαρότητα της πωλήτριας και το επανέφερε.


6. Το νόημα της ζωής
Τιμή αγοράς: 3,26 δολάρια

Το 2000 ο πωλητής του συγκεκριμένου...«αντικείμενου» ανέβασε στο eBay: «έχω ανακαλύψει τον λόγο της ύπαρξής μας και θα χαρώ να μοιραστώ τούτη την πληροφορία με αυτόν που θα πληρώσει τα περισσότερα».