Facebook: Το Facebook Dating διαθέσιμο στην Ελλάδα!

Νέα υπηρεσία του Facebook που ονομάζεται «ραντεβού» τίθεται σε λειτουργία σε 32 ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Η υπηρεσία Facebook Dating έκανε το ντεμπούτο του την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το Φεβρουάριο στις ΗΠΑ και σε 20 άλλες χώρες του κόσμου είναι ήδη διαθέσιμη, ωστόσο στην Ευρώπη χρειαζόταν να περάσει από μία αξιολόγηση που ονομάζεται Data Processing Impact Assessment (DPIA) υπό τις προστασίες του GDPR.

Το Facebook Dating θα το βρείτε σαν καρτέλα στην αναβαθμισμένη εφαρμογή Facebook σε Android και iOS. Από εκεί μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ειδικό dating προφίλ για εύρεση συντρόφου με το μικρό σας όνομα και την ηλικία σας να εισάγονται στο Facebook Dating αυτομάτως από τον λογαριασμό σας στο Facebook. Δεν θα μπορεί να τροποποιηθεί, ενώ το επίθετό θα παραμένει κρυφό. Μπορείτε να επιλέξετε αν επιθυμείτε να εμφανίζεται οποιαδήποτε άλλη πληροφορία της προσωπική σας ζωής. Οι υπάρχοντες φίλοι σας δεν ειδοποιούνται πως γίνατε μέλος. 

Το Facebook, με βάση τα ενδιαφέροντά σας, σας προτείνει πιθανά ταίρια. Μπορείτε να βγείτε εικονικό ραντεβού με κάποιον μέσω βιντεοκλήσης στέλνοντας ηλεκτρονική πρόσκληση, ενώ το Secret Crush χαρακτηριστικό ψάχνει τους ακολούθους σας σε Facebook και Instagram για πιθανά ταίρια. Οποιαδήποτε στιγμή θέλετε να διαγράψετε το Facebook Dating προφίλ σας μπορείτε να το κάνετε χωρίς να επηρεαστεί το Facebook προφίλ σας.

Η υπεύθυνη της νέας υπηρεσίας, Κέιτ Όρσεθ, σε σχετική ανάρτησή της δήλωσε, «διεξάγουμε το Facebook Dating στην Ευρώπη για να βοηθήσουμε περισσότερους ανθρώπους να βρουν ουσιαστικές σχέσεις μέσα από πράγματα που έχουν κοινά, όπως ενδιαφέροντα, γεγονότα και ομάδες». Τόνισε, πως απ' την αρχή της λειτουργίας της στην υπηρεσία έχουν γίνει περισσότερα από ενάμισι δισεκατομμύριο «ταιριάσματα».