Ξεπέρασε η Xiaomi την Apple; Αποτελέσματα πωλήσεων smartphone αυτού του τριμήνου

Ανακοινώθηκαν οι νέες αναφορές τριμήνου στη βιομηχανία των smartphones. Υπήρξαν διάφορες μικροαλλαγές με μια αρκετά σημαντική. Η Xiaomi κατάφερε να περάσει στην 3η θέση εκτοπίζοντας έτσι την Apple. Αυτό συνέβη γιατί η Xiaomi σημείωσε ποσοστό ανάπτυξης 46% ενώ η Apple πτώση 7%. Πρόκεται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα μεταβολή που όμως δεν ξέρουμε κατά πόσο θα κρατήσει καθώς η Apple μόλις κυκλοφόρησε τα νέα της iPhone.


Η Samsung κατάφερε να φτάσει στην πρώτη θέση και μάλιστα σημείωσε τα μεγαλύτερα έσοδα στην ιστορία της με αύξηση 47% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Έτσι, επανήλθε στην θέση, που είχε χάσει στο προηγούμενο τρίμηνο από την Huawei. Η Huawei από την άλλη «έπεσε» κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 24% σε σχέση με πέρυσι, με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτιά αλλά να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.


Στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκονται οι Oppo, Vivo και Realme. Όλες αποτελούν θυγατρικές εταιρίες της BBK Electronics. Θα πρέπει να τονιστεί πως η Realme ήταν το ταχύτερα αναπτυσσόμενο brand στο τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας αύξηση 132% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, προσφέροντας στην αγορά 14.8 εκατομμύρια συσκευές. Έτσι, έγινε και το πρώτο brand στον κόσμο που πρόσφερε πιο γρήγορα 50 εκατομμύρια συσκευές από την αρχή λειτουργίας του.