Τι κινητό μπορώ να αγοράσω μέχρι 500 € ;

 

Τι κινητό μπορώ να αγοράσω μέχρι 500 ευρώ ; 

 

Το απόλυτο guide του Οκτωβρίου 2021 για την αγορά ενός καινούργιου κινητού τηλεφώνου με 500 ευρώ ή και λιγότερα.

Υπάρχουν πολλά υπέροχα τηλέφωνα στα ράφια των καταστημάτων σήμερα, αλλά είτε κοστίζουν 700 ευρώ ή και περισσότερα για να αγοραστούν είτε συνδέονται με ακριβά συμβόλαια δύο ετών με δόσεις.

Δεν χρειάζεται να ξοδέψεις περισσότερα από 500 ευρώ για να αποκτήσεις ένα καλό κινητό τηλέφωνο που θα σε ικανοποιεί είτε ψάχνεις καλό επεξεργαστή είτε καλή κάμερα είτε ένα 5G τηλέφωνο.

 

Παρακάτω θα σου παρουσιάσουμε την Λίστα με τα καλύτερα κινητά τηλέφωνα για το 2021 με την φθηνότερη δυνατή τιμή που μπορείς να επιλέξεις.

 

Samsung Galaxy A32 5G 224 

 

 

Αν θέλεις να ξοδέψεις πολύ λιγότερα από 500 τότε το Galaxy A32 5G της Samsung είναι η επιλογή σου. 

Το MediaTek Dimensity 720 5G που τροφοδοτεί προσφέρει ομαλή απόδοση και για gaming.

Και όπως υποδηλώνει το όνομα, υπάρχει 5G σε αυτό το τηλέφωνο-ισχυρό sub-6 5G που λειτουργεί σε όλους τους μεγάλους φορείς, με υποστήριξη για το επερχόμενο φάσμα C-band που θα βελτιώσει το 5G σε φορείς όπως η AT&T και η Verizon στο μέλλον.

Η οθόνη 6,5 ιντσών δεν είναι OLED αλλά LCD. Ωστόσο, έχει ένα πλεονέκτημα: Ο ρυθμός ανανέωσης οθόνης 90 Hz. Αυξάνει τον αριθμό των φορών ανά δευτερόλεπτο που οι εικόνες ανανεώνονται στην οθόνη από 60 σε 90, προσφέροντάς σας μια ομαλότερη εμπειρία. Είναι μια μικρή αλλά ωραία αναβάθμιση. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ακόμα καλύτερη. Τα 5.000 mAh διαρκούν δύο ολόκληρες ημέρες με μία μόνο φόρτιση, οπότε δεν χρειάζεται να το βάζεις στην φόρτιση κάθε βράδυ.

Η κύρια κάμερα 48 megapixel στο πίσω μέρος του A32 5G είναι υπέροχη, καταφέρνοντας να αποτυπώσει πολλές λεπτομέρειες με υπερέκθεση της εικόνας. Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα τηλέφωνα Samsung, τείνει να αφαιρεί υπερβολικά τις σκιές και να προκαλεί κορεσμό, αλλά εξακολουθεί να είναι αξιόπιστο για λήψεις ακόμη και τη νύχτα, με την αποκλειστικό night mode.

Η Samsung διατηρεί όλα τα μικρά πράγματα που θέλεiς σε ένα τηλέφωνο, όπως υποδοχή ακουστικών, υποδοχή κάρτας MicroSD, NFC για ανέπαφες πληρωμές και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πλάι. Το καλύτερο από όλα, υπόσχεται να προσφέρει δύο αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος σε αυτήν τη συσκευή και έως και τέσσερα χρόνια ενημερώσεων ασφαλείας. Αυτό το είδος υποστήριξης λογισμικού είναι πολύ σπάνιο σε ένα τηλέφωνο τόσο προσιτό.

 

Apple iPhone SE (2020) 399

 
 

Τo Apple iPhone SE 2ης γενιάς (2020) είναι ιδανικό για άτομα που θέλουν ένα προσιτό τηλέφωνο από την Apple χωρίς να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Εάν συμβιβάζεσαι χωρίς λειτουργίες όπως το Face ID για έλεγχο ταυτότητας, 5G ή μεγάλη οθόνη, το SE λειτουργεί τέλεια. Βασίζεται στο δακτυλικό σας αποτύπωμα με Touch ID για ξεκλείδωμα και ναι, αυτό σημαίνει ότι το κουμπί Αρχική σελίδα είναι πίσω. Επίσης η οθόνη 4,7 ιντσών είναι πολύ μικρή σε σύγκριση με άλλα τηλέφωνα σήμερα. Όμως διαθέτει μερικές σύγχρονες ανέσεις, όπως ασύρματη φόρτιση και αντοχή στο νερό IP67.

Αυτό που κάνει το iPhone SE 2020 τόσο ξεχωριστό είναι ο επεξεργαστής το τσιπ A13 Bionic, το οποίο είναι το ίδιο που θα βρείτε στο iPhone 11 σε ακριβότερη τιμή. Δεν θα βρεις απόδοση τόσο καλή για αυτήν την τιμή σε άλλο τηλέφωνο.

Όλες οι αγαπημένες σου εφαρμογές και παιχνίδια, ακόμη και αν είναι απαιτητικές, θα εκτελούνται χωρίς προβλήματα. Και φυσικά ως συνήθως, η Apple πιθανότατα θα διατηρήσει αυτό το τηλέφωνο ενημερωμένο για τρία ή τέσσερα ακόμη χρόνια, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο από όλα τα τηλέφωνα Android.

 

OnePlus Nord 2 5G 399 

 

 

Το OnePlus Nord 2 προσφέρει οθόνη 6,43 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 90Hz και εξοπλισμένο με το τσιπ Dimensity 1200 με πρόσθετες μερικές βελτιωμένες δυνατότητες AI. Αυτά είναι ως επί το πλείστον αρκετά συναρπαστικά από μόνα τους-αναγνώριση σκηνής για την κάμερα και κάποιες βελτιώσεις ανάλυσης και χρώματος για βίντεο-αλλά η πραγματική έλξη εδώ είναι ότι το Dimensity 1200 είναι τεχνικά ένα κορυφαίο chipset, παρά την τιμή μεσαίας κατηγορίας του Nord 2.

Η μπαταρία των 4.500mAh θα σου προσφέρει άνετη χρήση μιας ολόκληρης ημέρας και παρόλο που δεν περιλαμβάνεται ασύρματη φόρτιση, υποστηρίζεται η ταχεία ενσύρματη φόρτιση της OnePlus. Με τον φορτιστή που περιλαμβάνεται, μπορείς να φορτίζεις το τηλέφωνο από το μηδέν έως το πλήρως φορτισμένο σε λιγότερο από μία ώρα.

Το Nord 2 αποστέλλεται με OxygenOS 11.3 και η εταιρία λέει ότι θα προσφέρει δύο αναβαθμίσεις λειτουργικού συστήματος και τρία χρόνια υποστήριξης ασφαλείας για το Nord 2, κάτι που είναι μια καλή, αν και όχι μεγάλη πολιτική ενημέρωσης.

Όσον αφορά τις κάμερες αυτό που παίρνετε είναι ένα ικανό σύστημα κάμερας που αποτελείται από μια κύρια σταθεροποιημένη πίσω κάμερα 50 megapixel, έναν ultrawide 8 megapixel και έναν αμφίβολα χρήσιμο μονόχρωμο αισθητήρα 2 megapixel, μαζί με μια selfie κάμερα 32 megapixel. 

 

Xiaomi Poco F3 299 € 

 

 

Το Xiaomi Poco F3 περιγράφηκε ως "The Real Beast" από την εταιρία, και παρά την ανατροπή σε κινητό μεσαίας κατηγορίας, διατηρεί την εξαιρετικά ανταγωνιστική τιμή που έχουμε συσχετίσει με τα τηλέφωνα Poco.

Εξοπλισμένο με chipset Snapdragon 870, οθόνη AMOLED 120Hz και σχεδιασμός με γυαλί είναι χαρακτηριστικά που συνδυάζονται με κινητά πιο ακριβής κατηγορίας. 

Προσφέρει μια εκπληκτική οθόνη AMOLED 6,65 ιντσών, όμως εξακολουθεί να περιορίζεται στο Full HD (1080x2400), αλλά το αντισταθμίζει με πλούσια, ζωντανά χρώματα και εξαιρετικό επίπεδο λεπτομέρειας.

Υποστηρίζει ρυθμούς ανανέωσης έως 120Hz, βέβαια μπορείς να επιλέξεις μόνο 120Hz και 60Hz στις Ρυθμίσεις, αλλά η οθόνη μπορεί να προσαρμόζεται αναλόγως.

Αυτό θα βοηθήσει στη ρύθμιση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, κάτι που επηρεάζεται αρνητικά κατά την επιλογή 120Hz.

Στο θέμα της κάμερας περιέχει κύριο αισθητήρα 48Mp και ultrawide 8Mp, και η μακρο κάμερα στα 5Mp.Διαθέτοντας μια μπροστινή κάμερα υψηλής ποιότητας έχεις ένα πραγματικό πλεονέκτημα αν βγάζεις τακτικά selfies και ο αισθητήρας 20Mp του Poco F3 είναι σχετικά επίσης καλός.

Οι λήψεις είναι συνήθως λεπτομερείς και καλά εκτεθειμένες, ακόμη και αν η λειτουργία ομαλής ομαλής λειτουργίας είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.

Από την πλευρά του βίντεο, το τηλέφωνο μπορεί να εγγράψει έως 4K με 30fps. Δεν υπάρχει οπτική σταθεροποίηση εικόνας, αλλά ένα ηλεκτρονικό ισοδύναμο κάνει καλή δουλειά διατηρώντας σταθερά τα πλάνα στο περπάτημα. Τέλος αναφέροντας την μπαταρία η συσκευή έχει χωρητικότητα 4520mAh παρόλα αυτά αν χρειάζεται φόρτιση δεν θα χρειαστεί να τον συνδέεις για πολύ στην πρίζα διότι ο προσαρμογέας 33W που περιλαμβάνεται στο κουτί μπορεί να αποφέρει 72% σε μόλις 30 λεπτά και να φορτιστεί ξανά πλήρως μέσα σε μία ώρα. Δεν υποστηρίζεται βέβαια ασύρματη φόρτιση, αλλά αυτή είναι μια αξιόλογη εναλλακτική λύση λόγω της ταχείας φόρτισης.