5G στην Ελλάδα: Πότε το περιμένουμε

 

 Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΤΤ Κων. Μάσελος, τοποθετούμενος στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, επί του νομοσχεδίου με τίτλο «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης (Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2102 και της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1024) -Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών (Ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/1972) και άλλες διατάξεις» αναφέρθηκε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει στην ανακοίνωση της δημοπρασίας για το φάσμα συχνοτήτων 5ης γενιάς (5G).


   Σε ερώτηση που πραγματοποιήθηκε από τον εισηγητή του νομοσχεδίου Ιω. Μελά, ο κ. Μάσελος απάντησε: «Έχουμε ολοκληρώσει δύο κύκλους διαβουλεύσεων για τη δημοπρασία του φάσματος των δικτύων 5G και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην ανακοίνωση της δημοπρασίας. Θα ξεκινήσουμε μέσα στο χρονοδιάγραμμα που είχαμε δεσμευτεί, εντός του 2020, για τη δημοπρασία του φάσματος».


   Όσον αφορά το θέμα της υγείας των πολιτών από την ακτινοβολία των κεραιών ο κ.Μάσελος είπε ότι αποτελεί θέμα πρώτης προτεραιότητας και ότι η ΕΕΤΤ παρακολουθεί τις μελέτες του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας, τα όρια ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, όπως ορίζονται από τα διεθνή στάνταρντ, καθώς και τις μελέτες της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, ως προς τη μεθοδολογία των μετρήσεων. «Εάν παρακολουθούμε αυτό το πλαίσιο, θα είμαστε σίγουροι ότι δεν θα προκαλέσουν προβλήματα στην υγεία» είπε χαρακτηριστικά.