ΕΡΕΥΝΑ:Θα άλλαζες μια φυσική πτυχή του εαυτού σου μέσω της τεχνολογίας; Τα αποτελέσματα των Ελλήνων.

 

Νέα έρευνα πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Kaspersky με θέμα τη βελτίωση του ανθρώπινου σώματος με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Στην έρευνα αυτή συμμετείχαν 14.500 ενήλικες από σε 16 χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής και διαπιστώθηκε, ότι οι Ιταλοί είναι πιο πιθανό να εξετάσουν την ενίσχυση του σώματός τους  με ποσοστο 81% και οι Βρετανοί το λιγότερο με ποσοστό 33%. Υπήρξαν ακόμη και απαντήσεις που δήλωναν επιθυμία για σύνδεση του ανθρώπινου σώματος με smartphone.


Όσον αφορά τους Έλληνες, το 95% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα άλλαζε μια φυσική πτυχή του εαυτού του, ενώ το 67% θα εξέταζε το ενδεχόμενο να ενισχύσει το σώμα του με τεχνολογία για να το βελτιώσει. Τα αποτελέσματα της έρευνας με βάση τις απαντήσεις των Ελλήνων για αλλαγή κάποιυ χαραλτηριστικού με τη βοήθεια της τεχνολογίας είναι τα εξής:

  • Βελτίωση συνολικής σωματικής υγείας: 46%
  • Απόκτηση πιο ελκυστικού σώματος: 41%
  • Βελτίωση της όρασης: 29%
  • Μεγαλύτερο εύρος δύναμης: 20% 


Οι μεγαλύτερες ανησυχίες του 40% των Ελλήνων έχουν να κάνουν με τεχνικά προβλήματα και δυσλειτουργίες,το 36% με το κόστος και το 24% με την ασφάλεια. Το 35% των Έλληνες αναφέρει ότι η ανησυχία του ξεπερνά τον ενθουσιασμό του για την ιδέα της ενίσχυσης των ανθρωπίνων δυνατοτήτων. Πάνω από τους μισούς, το 52%, πιστεύουν ότι η ενίσχυση του ανθρώπου είναι αποδεκτή, ενώ το 15% πιστεύει ότι είναι ανεπίτρεπτη. Το ποσοστό που την αποδέχεται είναι επειδή πιστεύει ότι θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων, και ότι   οι άνθρωποι θα πρέπει να έχουν την επιλογή να βελτιώσουν το σώμα τους αν το επιθυμούν.
Σχεδόν τρεις στους τέσσερις  Έλληνες ανησυχούν περισσότερο για την περίπτωση εγκληματίες ή χάκερ να έχουν πρόσβαση σε συσκευές ενίσχυσης/βελτίωσης ανθρώπινων δυνατοτήτων όταν οι τεχνολογίες ανθρώπινης ενίσχυσης/βελτίωσης καταστούν ευρέως διαθέσιμες:

  • Εγκληματίες ή χάκερ που θα έχουν πρόσβαση στη συσκευή - 96%
  • Εγκληματίες ή χάκερ που θα μπορούν να ελέγχουν τη συσκευή - 94%
  • Συσκευές που θα προκαλούν μόνιμη βλάβη στο σώμα - 94%
  • Συσκευές που θα δυσλειτουργούν συχνά - 94%


   Σχετικά με τη γενικότερη ανθρώπινη ενίσχυση, πάνω από τέσσερις στους πέντε Έλληνες υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν το δικαίωμα επιλογής βελτίωσης του σώματός τους. Παράλληλα, περισσότεροι από τους μισούς πιστεύουν ότι η ανθρώπινη ενίσχυση/βελτίωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς. Το 31%πιστεύει ότι η ανθρώπινη ενίσχυση/βελτίωση θα είναι επικίνδυνη για την κοινωνία, ωστόσο το 33% πιστεύει ότι θα διευκολύνει τους ανθρώπους να εκφραστούν δημιουργικά.