YouTube:Ηλικιακό όριο και για τους Ευρωπαίους χρήστες

 

Σήμερα, η Google ανακοίνωσε, ότι θέτει σε λειτουργία το ηλικιακό όριο για τους χρήστες του YouTube και στην Ευρώπη. Συνεχίζονται οι προσπάθειες σχετικά με τους κανόνες, που πρέπει, να τηρούνται, ώστε να παρέχονται οι ανάλογες εμπειρίες στις ανάλογες ηλικίες. Έτσι, οι ευρωπαίοι ανήλικοι χρήστες του YouTube, θα πρέπει πλέον, να αποδεικνύουν την ηλικία τους, για να έχουν πρόσβαση σε υλικό, που είναι ακατάλληλο για ανθρώπους κάτω των 18 ετών. Σε περίπτωση που τα συστήματα της Google αδυνατούν να επιβεβαιώσουν, ότι ο χρήστης είναι ενήλικος, τότε θα απαιτείται η χρήση ταυτότητας ή πιστωτικής κάρτας ως αποδεικτικού.


Η ενέργεια αυτή της εταιρείας θα εφαρμοστεί μέσα στους επόμενους μήνες. Πρόκειται, βέβαια, να σεβαστεί και τους επερχόμενους κανονισμούς, όπως την ευρωπαϊκή οδηγία Audiovisual Media Services Directive (AVMSD) της ΕΕ. Πλέον, λοιπόν, σε περίπτωση έκθεσης σε περιεχόμενο με ηλικιακό περιορισμό θα πρέπει η σύνδεση, να πραγματοποιείται μέσω προσωπικού λογαριασμού, για να επιβεβαιώνεται, ότι πρόκειται για ενήλικο χρήστη. Αν δεν είναι, θα εμφανίζεται προειδοποίηση, που θα παραπέμπει σε βίντεο κατάλληλα για την ηλικία του καθενός.


Με σκοπό την αυτόματη εφαρμογή του ηλικιακού ορίου η Google σκοπεύει να κάνει χρήση της τεχνιτής νοημοσύνης. Οι δημιουργοί περιεχομένου του YouTube θα μπορούν, να ασκήσουν έφεση για μία απόφαση, που θεωρούν, ότι κακώς εφαρμόστηκε από την εταιρεία.