Ιαπωνία: Το νέο ιπτάμενο αυτοκίνητο της Sky Drive απογειώθηκε με επιτυχία

 

Μια ιαπωνική εταιρεία, η Sky Drive Inc., ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή ενός επανδρωμένου ιπτάμενου αυτοκινήτου μετά από δημόσια επίδειξη που πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου. Το επανδρωμένο ιπτάμενο αυτοκίνητο με ένα πιλότο, που ονομάζεται SD-03, πραγματοποίησε μια πτήση περίπου τεσσάρων λεπτών, στο Toyota Test Field, ένα από τα μεγαλύτερα πεδία δοκιμών της Ιαπωνίας και ερευνητική βάση της διάσημης αυτοκινητοβιομηχανίας.


Ο CEO της εταιρείας, Tomohiro Fukuzawa ανέφερε, πως στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή του SD-03. Επίσης, πρόσθεσε στους στόχους την επίτευξη πιο άνετης και ασφαλούς ζωής σε μια κοινωνία που τα ιπτάμενα αυτοκίνητα είναι προσβάσιμα και μπορούν να εξυπηρετήσουν όλους τους ανθρώπους. Το SD-03 είναι το μικρότερο ηλεκτρικό όχημα στον κόσμο, που απογειώνεται και προσγειώνεται καθέτως, μεγέθους ανάλογου με δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα.


Η Sky Drive Inc. για τον σχεδιασμό αυτού του ανεξερεύνητου νέου είδους μεταφορών, χρησιμοποίησε ως γνώμονα την έννοια της προόδου και εξέφρασε την επιθυμία για τη δημιουργία ενός φουτουριστικού οχήματος, που θα αντικατοπτρίζει την υψηλή τεχνολογία της εταιρείας. Η τιμή του δεν έχει ανακοινωθεί ακομή, ωστόσο η εταιρεία αναφέρει ότι πρόκειται να λανσάρει το ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2023. Το ιπτάμενο αυτό αυτοκίνητο διαθέτει οχτώ κινητήρες, οι οποίοι το καθιστούν ασφαλές σε έκτακτες περιπτώσεις, προφανώς όμως θα χρειαστούν περαιτέρω δοκιμές για να επιβεβαιωθεί, ότι το όχημα πληρεί τα πρότυπα ασφαλείας.