Facebook: Επίσημα η ενοποίηση Instagram και Messenger

 

Μετά από μια περίοδο δοκιμών το Facebook ενοποιεί και επίσημα τα DMs του Instagram με τα μηνύματα του Messenger. Μια πρώτη εικόνα, βέβαια, είχαμε μιας και τον περασμένο μήνα έγιναν κάποιες δοκιμές σε ορισμένους χρήστες. Ωστόσο, πλέον έχουμε επίσημα τα updates του Facebook. Η εταιρεία αναφέρει: «Πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρήστες χρησιμοποιούν ήδη το Messenger ως ένα μέρος για να μοιραστούν, να κάνουν παρέα και να εκφραστούν με φίλους και οικογένεια. Για αυτό το λόγο ενώνουμε τις εμπειρίες του Messenger και του Instagram, για να φέρουμε μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Messenger στο Instagram – ώστε να έχετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία μηνυμάτων ανεξαρτήτως ποια εφαρμογή χρησιμοποιείτε».


Καταρχάς, να τονίσουμε ότι το Facebook δίνει την επιλογή στους χρήστες  να ενεργοποιήσουν το νέο χαρακτηριστικό ή όχι. Θα σταλλεί μία ειδοποίηση που θα τους ζητά αν θέλουν να αναβαθμίσουν στη νέα μορφή μηνυμάτων. Η επαφή με φίλους και συγγενείς θα είναι ευκολότερη από ποτέ και προσθέτονται ορισμένες χρηστικές λειτουργίες που είναι:


-Communicate Across Apps: Επικοινωνία με χρήση είτε του Instagram, είτε του Messenger για την αποστολή μηνυμάτων και την πραγματοποιήση video κλήσεων μεταξύ των δύο εφαρμογών.
-Watch Together: Δυνατότητα να παρακολουθείς videos από τα Facebook Watch, IGTV, Reels κλπ. μέσα από ομαδική βιντεοκλήση.
-Vanish Mode: Αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων μόλις τα δει ο παραλήπτης ή μόλις κλείσεις το chat.
-Selfie Stickers: Δημιουργία νέων boomerang stickers με selfie φωτογραφίες του χρήστη για να τα χρησιμοποιείς στις συνομιλίες σου.
-Chat Colors: Δυνατότητα να αλλαγής των χρωμάτων στα παράθυρα των συνομιλιών.
-Custom Emoji Reactions: Δημιουργία συντομεύσεων για αγαπημένα emojis ώστε να τα χρησιμοποιείς πιο γρήγορα στις συνομιλίες σου.
-Forwarding: Εύκολος διαμοιρασμός περιεχομένου σε έως 5 φίλους ή groups.
-Replies: Άμεση απάντηση σε συγκεκριμένο μήνυμα εντός της συνομιλίας.
-Animated Message Effects: Προσθήκη animation στα μηνύματα.
-Message Controls: Μπορείς να ελέγχεις ποιος μπορεί να σου στέλνει μηνύματα και ποιος όχι.
-Enhanced Reporting and Blocking Updates: Δυνατότητα να αναφέρεις ολόκληρες συζητήσεις και όχι απλά μεμονωμένα μηνύματα για έλεγχο και μπλοκάρισμα.


Το νέο χαρακτηριστικό διατίθεται ήδη σε ορισμένες χώρες και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο.