Google: Αναβάθμιση και νέες λειτουργίες στην Google Photos

 

Η Google δε σταματά ποτέ και αναβαθμίζει την εφαρμογή-υπηρεσία Google Photos προσθέτοντας καινούργιες λειτουργίες στην κατηγορία της επεξεργασίας των φωτογραφιών και των videos. Η πιο σημαντική απ' αυτές τις λειτουργίες είναι η εμφάνιση ορισμένων προτάσεων από την ίδια την εφαρμογή για διορθώσεις στον φωτισμό, στην ένταση των χρωμάτων αλλά και στον ορίζοντα τον λήψεων. Η διαδικασία αυτή γίνεται μέσω του αλγόριθμου μηχανικής μάθησης της Google. Σύμφωνα με την εταιρεία, στο μέλλον θα προσθεθούν κι άλλες λειτουργίες που ήδη παρέχονται στα Pixel smartphones και έχουν να κάνουν με πορτραίτα και τοπία.


Για όσους ασχολούνται αρκετά με την επεξεργασία φωτογραφιών θα ενθουσιαστούν από την χρηστικότητα των updates που έχουν να κάνουν με τη φωτεινότητα, τον κορεσμό κλπ. Οι επιλογές αυτές είναι σε μορφή carousel για την εύκολη εύρεση καθεμίας από αυτές. Μια ακόμα ελκυστική, θα λέγαμε, νέα λειτουργία είναι αυτή των πορτραίτων. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να μετακινήσουν την πηγή του φωτός σε διαφορετικές γωνίες και να παίξουν με τις σκιάσεις του κάδρου.


Οι νέες λειτουργίες επεξεργασίας στην υπηρεσία Google Photos έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στους χρήστες συσκευών Android.