ΜεταφορικάΧαμηλά μεταφορικά με 2.50 ευρώ

Επιστροφές30 μέρες Πολιτική Επιστροφών

ΕγγύησηΑγορές χωρίς πιστωτική

5 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το νέο iOS 14.5 update

 

Το iOS 14.5 είναι πλέον διαθέσιμο για τα iPhone, παράλληλα με τα iPadOS 14.5 και watchOS 7.4. Τα νέα αυτά λειτουργικά αποτελούν αρκετά σημαντικές αναβαθμίσεις, φέρνοντας αλλαγές στην ιδιωτικότητα αλλά και στην χρήση.

 

 

Ξεκλείδωμα του iPhone ενώ φοράτε μάσκα

 

Το νέο λειτουργικό σύστημα της Apple θα σας επιτρέπει να ξεκλειδώνετε την κινητή σας συσκευή ενώ φοράτε μάσκα – με ένα μεγάλο όμως ¨αλλά¨.

Η αναγνώριση προσώπου της Apple συνήθως δεν λειτουργεί όταν οι χρήστες φοράνε μάσκα. Η λύση της Apple προϋποθέτει να έχετε στην κατοχή σας και Apple Watch.

 

Η εταιρία ανέφερε: “Με το Apple Watch στον καρπό σας ξεκλείδωτο, και σε κοντινή απόσταση με το iPhone,  οι χρήστες μπορούν με μία απλή ματιά στο iPhone τους να λάβουν μία απτική ανάδραση από το Apple Watch, υποδεικνύοντας ότι το iPhone έχει ξεκλειδώσει.”

Για τους χρήστες που δεν διαθέτουν Apple Watch, παράλληλα με το iPhone τους, η νέα αυτή δυνατότητα δεν θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη.

 

 

Διαφάνεια στην παρακολούθηση από εφαρμογές

 

Η μεγαλύτερη αλλαγή που περιλαμβάνει η αναβάθμιση είναι αδιαμφησβήτητα η δυνατότητες παρακολούθησης του χρήστη που προσφέρονται στις εφαρμογές της συσκευής ή όπως ονομάζει η AppleApp Tracking Transparency”.

Στο νέο λειτουργικό, κατά την εγκατάσταση μίας εφαρμογής, θα ζητείται επιβεβαίωση από τον χρήστη για την άδεια παρακολούθησης της online δραστηριότητας του.

 

Τα δεδομένα αυτά χρησιμοποιούνται από εταιρίες όπως η Facebook για την δημιουργία στοχευμένων διαφημίσεων που βασίζονται στην δραστηριότητα του χρήστη στο διαδίκτυο.

Η Facebook έχει δηλώσει φυσικά την δυσαρέσκεια της και έχει πιέσει ενάντια σε αυτή την αλλαγή. Όσα λιγότερα γνωρίζει για εσάς το Facebook, τόσα λιγότερα μπορεί να χρεώσει για την προβολή διαφημίσεων.

Παρ’ όλα αυτά, τα κίνητρα της Apple για μία τέτοια αλλαγή έχουν επίσης αμφισβητηθεί. Εάν οι developers δεν θα είναι σε θέση να έχουν αρκετό κέρδος μέσω των διαφημίσεων, θα είναι αναγκασμένοι να χρεώνουν για τις υπηρεσίες τους – χρεώσεις από τις οποίες η Apple παίρνει ποσοστό.

 

 

Νέα Emoji

 

Η Apple έχει εισάγει διάφορα νέα emoji στο τελευταίο update.

Για παράδειγμα, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν διάφορες αποχρώσεις δέρματος στα emoji με χαρακτήρες.

 

Siri

 

Η Apple ανέφερε ότι η Siri, η εικονικός βοηθός της εταιρίας, έχει γίνει πιο πολυπολιτισμική.

Πιο συγκεκριμένα η εταιρία είπε πως, “Η Siri δεν έχει πλέον προκαθορισμένη φωνή, επιτρέποντας τους χρήστες να διαλέγουν την φωνή που θα τους μιλάει κατά το αρχικό στήσιμο της συσκευής”.

“Στα Αγγλικά, οι χρήστες μπορούν πλέον να επιλέξουν ποικίλες φωνές. Οι νέες φωνές τις Siri χρησιμοποιούν Neural Text to Speech τεχνολογία για εκπληκτικά φυσικό ήχο ”.

 

 

AirTags

 

Το νέο λειτουργικό της Apple θα λειτουργεί με προσφάτως λανσαρισμένα “AirTags”.

Οι μικροί αυτοί δίσκοι μπορούν να τοποθετηθούν σε αντικείμενα όπως τα κλειδιά ή το πορτοφόλι. Σε περίπτωση που χαθούν, θα μπορείτε να τα εντοπίσετε μέσω της εφαρμογής Find My.

 

 

Η αλήθεια είναι πως τα νέα AirTags μοιάζουν εξαιρετικά παρόμοια με ένα προϊόν που κυκλοφορεί ήδη στην αγορά ονόματι “Tile”.

Η γενική συνήγορος της εταιρίας Tile ανέφερε: “Καλωσορίζουμε τον ανταγωνισμό αλλά αυτός θα πρέπει να είναι δίκαιος η ιδέα της Apple για ανταγωνισμό είναι ολοφάνερα άδικη”.

Κατηγόρησε επίσης την Apple ότι αποτρέπει την Tile να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία πίσω από την λειτουργία Find My της Apple, προσφέροντας αθέμιτο πλεονέκτημα στα AirTags.

Leave a Comment